KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133      36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

Det Grønne Klasseværelse

Du er her

DGK - Det Grønne Klasseværelse

På toppen af KG ligger Det Grønne Klasseværelse. Her får du jord under neglene og udsigt til byens tage, mens du udtænker håndgribelige løsninger på verdens klimaproblemer.

 

Københavns åbne Gymnasium åbnede i september 2014 Det grønne Klasseværelse på taget af gymnasiets hovedbygning. Hvad der oprindeligt havde fungeret som rektors private tagterrasse, er nu blevet omdannet til et åbent undervisningslokale, der initierer lærere såvel som elever til at indtænke bæredygtighedsbegrebet i den daglige undervisning.

De didaktiske og pædagogiske grundideer med Det grønne Klasseværelse er at skabe et lokale, der gør det muligt for gymnasiets elever ikke kun at lære om bæredygtighed gennem passive undervisningsformer (lytte, læse og se), men også, som noget nyt, at have muligheden for at lære om bæredygtige processer og klimamæssige udfordringer gennem aktiverende undervisningsformer (røre, gøre og føle). Det grønne Klasseværelse er tegnet af arkitekterne Signe Voltelen og Martin Hartmann.

Det grønne Klasseværelse er støttet med midler fra Miljøministeriets Pulje for Grønne Ildsjæle (230.000 kr.) og Tømmerhandler Johannes Fogs Fond (15.000 kr.). Celeste Elizabeth Arnold og Jiesper Tristan Pedersen har deltaget som både idémagere og fundraisere på projektet.

 

 Her kan du høre Mads og Signe tale om bæredygtig dannelse i Natursyn på P1

Du kan se flere billeder fra indvielsen af Det Grønne Klasseværelse i galleriet her

Mads Strarup  er projektleder på Det Grønne Klasseværelse og Navina Østergård er KGs Klimakoordinator . Du kan skrive til Mads på mp@kg.dk og til Navina på na@kg.dk.
 

 

Nyhedsbreve
Nyhedsbrev maj 2016 tir, 05/03/2016
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale