KØBENHAVNS ÅBNE GYMNASIUM      SJÆLØR BOULEVARD 133      36 46 33 50      kg@adm.kg.dk

Sproglige studieretninger

Du er her

Sproglige studieretninger

Når du vælger en sproglig studieretning her på KG vil du blive klædt på til fremtidens arbejdsmarked, hvor der bliver hårdt brug for at kunne flere sprog end dansk og engelsk. På KG vil du lære at tale, skrive og forstå sprog, så du kan kommunikere med mennesker fra verdens store sprogområder på deres eget sprog. Du får indblik i deres kulturer og samfund og du vil få viden om sprogenes opbygning, så du let vil kunne lære flere sprog senere i livet. Du vil komme til at læse alt fra klassisk verdenslitteratur til blogs om samtidens globale udfordringer, du vil komme til at se store film og høre kontroversielle taler. På studierejsen vil du komme i direkte kontakt med ligestillede unge ude i verden og bruge de sprog du har lært.  På KG har de sproglige studieretninger deres egne partnerskoler i Madrid, New York, Manchester, Thônes og Dresden.

Du skal have haft tysk eller fransk fra folkeskolen (altså fortsættersprog). Det er ikke muligt at starte på disse sprog her. Hvis du vælger studieretningen med spansk, skal du fortsætte dit tysk i 1.+ 2.g (du kan altså ikke vælge den retning, hvis du allerede har fransk fra folkeskolen)
Ved den anden studieretning fortsætter du enten fransk eller tysk (afhængig af, hvad du havde i folkeskolen).

 

KG tilbyder tre sproliglige studieretninger: 

Engelsk A, Spansk A, Tysk B
Engelsk er det mest brugte sprog i verden, spansk tales i næsten hele Syd- og Mellemamerika i Spanien og i USA, mens Tyskland er Danmarks største handelspartner.
Ved at få kendskab til mere end ét sprog, vil du kunne få mange forskellige og spændende muligheder for arbejde. På denne linje vil du få indsigt og kendskab til forskellige kulturer, samt kunsten at kommunikere på flere sprog.

På studieretningsdagen for Engelsk A, Spansk A, Tysk B er overskriften Bæredygtig mode i en globaliseret verden

I vil i løbet af dagen blive  introduceret til studieretningsfagene i form af oplæg og til vores samarbejder med partnerskoler i England, Spanien og Tyskland. I vil komme til at tale både engelsk, tysk og spansk (bare rolig - du lærer det nemt) og arbejde med de tre sprogs kulturelle forhold. I vil også komme ud af huset på opsøgende besøg i Valby og på Vesterbro. Dagen afsluttes efter at I i grupper har skabt et produkt med bæredygtig mode, i et globalt perspektiv som tema. 

Se studieretningsfag og valgfag her
 

Engelsk A, spansk A og fransk B
Det er gennem sprog, vi forstår hinanden. Nu om dage foregår megen kommunikation mellem folk på engelsk, og vi er i Danmark stolte af vores sproglige kunnen inden for de engelske sprog. Dog må man ikke underkende sprogets værdi, og lige meget hvordan vi vender og drejer det, så går der noget betydning tabt i oversættelse. Med tre sprogfag i bagagen bliver du rustet til at møde folk fra et stort antal lande på deres hjemmebane og på deres modersmål. Kultur og kommunikation er grundpiller i vores verden, og vi tror, at mange af de konflikter, der opstår i dag, skyldes en mangel på forståelse og tolerance, hvilket man netop tilegner sig ved at beskæftige sig med andres kulturer. Så hvis du kan lide at se ligheder i forskelle, og vil være med til at nedbryde grænser, så kunne dette være retningen for dig.

Se studieretningsfag og valgfag her

 

Engelsk A, fransk/tysk fortsætter A og samfundsfag B
At kunne flere fremmedsprog er en vigtig del af globaliseringen og med til at gøre dig til verdensborger. Det giver gode muligheder på fremtidens arbejdsmarked, hvor der brug for folk, der kan mere end engelsk. Du får i studieretningen indblik i kultur og samfund og lærer at forstå og bruge sprog. Vi arbejder på mange forskellige måder og med mange forskellige medier, og har også kontakter med skoler i England, USA, Frankrig og Tyskland, som vi besøger. På studieretningsdagen kommer du til at arbejde med, hvordan sprog kan være magt og frihed, og hvordan sprog kan bruges til at skabe fred og retfærdighed. Vi ser på sprog i en moderne sammenhæng som udtryk for forskellige kulturelle, sociale og politiske ståsteder. Vi ser på, hvordan sprog bruges forskelligt i forhold til sociale tilhørsforhold, og hvordan sproget kan bruges til at give udtryk for forskellige samfundsgruppers oplevelse af verden. Du vil blive præsenteret for forskellige arbejdsformer i engelsk og det fremmedsprog, du har haft i folkeskolen. Vi skal både læse, lytte, skrive, tale, lege og frem for alt bruge sproget!

Se studieretningsfag og valgfag - her med fransk A

Se studieretningsfag og valgfag her - med tysk A
 

Studietur
Studieturen i 2g går for eksempel til partnerskolen i Madrid, Barcelona og en danskejet spansk sprogskole i Malaga. For franskelever organiseres en udvekslingstur til Thônes i det sydøstlige Frankrig.

 

Studieretningerne opfylder de specifikke adgangskrav på størstedelen af de mellemlange videregående uddannelser. På de lange videregående uddannelser opfylder den adgangskravene på de fleste fag indenfor humaniora, mens der med matematik B som valgfag også opfylder kravene på samfundsvidenskaberne. De kvalificerer ikke til længerevarende naturvidenskabelige uddannelser, ingeniøruddannelser, medicin m.m.

Prøv "Adgangskortet" på UddannelsesGuiden og få vist vej til videregående uddannelser.

 
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale
michael kors handbags michael kors handbags clearance michael kors handbags on sale